miércoles, 25 de agosto de 2010

EL FOSSAR DE LES MORERES


El Fossar de les Moreres és una plaça de la ciutat de Barcelona, adjacent a la basílica de Santa Maria del Mar. Integra els elements commemoratius als catalans caiguts durant el setge de Barcelona de 1714, en el marc de la Guerra de Successió Espanyola. El motiu de què en aquest indret s'hi recordin els defensors de la ciutat de Barcelona és que, durant el setge de l'11 de setembre de 1714, molts dels defensors caiguts foren enterrats precisament aquí. Més de 40000 barcelonins hi perderen la vida durant el setge i especialment durant l'atac final planejat pel Duc de Berwick.  Aquest seria el resum del wikipedia,..


Al Fossar de les Moreres és la plaça commemorativa de Barcelona, situada al costat de la basílica Santa Maria del Mar, al barri del Born.
La plaça va ser construïda sobre un cementiri, on després del setge de Barcelona, els soldats van ser enterrats. La plaça ens recorda la lluita d'aquestes persones per la llibertat de la ciutat, a finals de la guerra de successió el 1714.

La batalla en el lloc de Barcelona va ser el fracàs de Barcelona, i va veure el triomf dels Borbons, l'11 de Setembre. Ara, aquesta data és la Diada, el dia de Catalunya, quan es commemora l'esdeveniment i es reivindica la independència ..

Ara ,a la plaça dels Moreres trobes una flama, sempre encesa, i el poema de Frederic Soler Pitarra, en homenatge als morts. Està traduït en anglès i en francès, gravat sobre el monument de marbre posat al 1915 pel Casal nacionalista Martinenc i Joventut Nacionalista, els néts dels Almogàvers, que acull la flama, on hi ha escrit el tex següent, fragmen mateix poema en commemoració de la heroica resistència Barcelonina.

Al fossar de les Moreres no s'hi enterra cap traïdor, fins perdent nostres banderes serà l'urna de l'honor.


El dia 5 de setembre anirem molts al fossar, no estaria de més que et unís a nosaltres, per catalunya, per tu, per mi, i pels que falten, sense oblidar-nos d'aquells que van lluitar per la nostra independència.

Aquest any ens acompanyaran molts dels nous catalans, conjuntament amb el secretariat d'immigració de CDC, amb el senyor Angel Colom al capdavant con responsable del secretariat..

Persones, nous vinguts que volen compartir el sentiment que hi ha al  Fossar. Sentir com la pell s'estremeix davant d'aquesta magnitud de sentiments.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Wonderful Post, keep the remarks comming